گاهی اوقات شاهد آن هستیم که برخی خانم ها علیرغم ابتلا به بیماری دیابت ، تصمیم به جراحی پروتز سینه می گیرند. این افراد معمولا با این سوالات روبرو هستند که آیا عمل پروتز سینه در افراد دیابتی امکان پذیر است؟ آیا افراد دیابتی می توانند جراحی پروتز پستان انجام دهند یا خیر؟ پیش از آن که به این پرسش ها پاسخ دهیم ؛ در ابتدا باید بگوییم که به طور کلی یکی از بیماری های شایع بخصوص در میان بانوان ، بیماری دیابت می باشد. این بیماری منجر به بروز اختلال در قند خون می شود. دیابت دارای دو نوع است ؛ دیابت نوع یک و نوع دو. دیابت نوع یک ، معمولا بعد از 30 سالگی نمود یافته و در واقع وراثتی می باشد. افراد کمی با این نوع از دیابت درگیر هستند. افراد مبتلا به دیابت نوع یک برای تداوم زندگی می بایست هر روز انسولین تزریق کنند. دیابت نوع دو ، غالبا در خانم ها مشاهده می شود و افراد بعدا به آن دچار می شوند. لازم به ذکر است که معمولا چاقی یکی از عوامل ابتلا به دیابت نوع دو می باشد. شایان ذکر است شمار مبتلایان به این نوع از دیابت در قیاس با آمار مبتلایان به دیابت نوع یک ، بسیار بیشتر می باشد. با توجه به اهمیت این بیماری و تاثیری که بر سلامت بدن دارد ، باید توجه ویژه به آن شود ؛ لذا این افراد در صورت تمایل به انجام پروتز سینه می بایست حتما دیابت خود را قبل از جراحی و بعد از آن دور دوران بهبودی جراحی ، با نهایت دقت کنترل کنند تا عارضه ای برای شان حادث نگردد.
جراحی پروتز سینه در افراد دیابتی
جراح متخصص به منظور انجام عمل پروتز پستان ، می بایست به مؤلفه های متعددی توجه داشته باشد ؛ یکی از این عوامل سطح قند خون می باشد. در این جا در پاسخ به این سوال که آیا امکان انجام جراحی پروتز سینه برای افراد دیابتی وجود دارد یا خیر؟ باید بگوییم بله ، افراد مبتلا به دیابت با کنترل میزان قند خون ، می توانند تحت جراحی پروتز سینه قرار گیرند.
شایان ذکر است که پزشک معالج تان به منظور بررسی قند خون شما آزمایشاتی تجویز می کند که باید قبل از عمل انجام دهید ، این آزمایشات قند خون شما را مشخص می کنند. دقت داشته باشید در صورتی که میزان قند خون تان بالا باشد ؛ می بایست حتما قند خون خود را کنترل کرده و از میزان آن بکاهید.
لازمه جراحی پروتز سینه در افراد دیابتی ، این است که معیارهای قند خون آن ها از لحاظ علمی به حد مناسب برای جراحی رسیده و هموگلوبین A130 در محدوده مناسبی باشد.
افراد مبتلا به دیابت باید این نکته را در نظر قرار دهند که به طور کلی برای انجام عمل پروتز پستان ، می بایست از پزشک معالج خود تاییدیه داشته باشند و میزان قند خون آن ها تقریبا 150 یا کمتر از این عدد باشد.
همچنین با توجه به این که دیابت ، اثرات منفی بر روی جدار عروق ریز می گذارد و در بهبود زخم ممکن است اختلال ایجاد کند ؛ جراح سینه این موضوع را باید به این بیماران بگوید که ممکن است زخم های آن ها بعد از عمل دیرتر بهبود یابد یا این که امکان دارد با عوارضی مثل باز شدن زخم و طولانی شدن مدت زمان بهبود مواجه شوند. از این رو میزان قند خون در بیماران دیابتی در دوران نقاهت بعد از جراحی نیز باید به طور مرتب کنترل شود ، تا عارضه ای متوجه این بیماران نگردد.
اقدامات قبل از جراحی پروتز سینه در افراد دیابتی
طبق گفته دکتر خشایار سنجری بهترین جراح پروتز سینه در تهران و شهریار :
توجه داشته باشید که جراحی پروتز سینه جزو جراحی های زیبایی محسوب می شود ؛ لذا اورژانسی نبوده و الزامی به انجام آن نمی باشد. اما در صورتی که بنا به هر دلیلی بافت سینه خود را از دست داده اید و می خواهید سینه از دست رفته تان را جبران کنید ؛ یا هدف تان صرفا بهبود ظاهر و سایز سینه ها است انجام این جراحی ، مشروط به این که دیابت شما حتما کنترل شده باشد ممنوعیتی نخواهد داشت.
بیماران دیابتی ، هر روز صبح می بایست داروهای خوراکی مخصوصی مصرف کنند تا قند خون شان کنترل شود ؛ دقت داشته باشید که این داروها برای شرایط عادی که مجاز به مصرف غذا هستید تنظیم شده اند. حال از آن جا که در روز جراحی باید ناشتا باشید و هیچ غذایی مصرف نکنید ؛ مصرف این داروها صبح روز عمل ، سبب افت قند خون شما در حین عمل خواهد شد.
لذا بر خلاف داروی فشار خون و داروهای تیروئید و داروهای دیگری که الزاما باید صبح روز عمل آن ها را دریافت کنید ، داروهای دیابت را به هیچ وجه نباید صبح روز عمل بخورید و قبل از عمل حتما باید دیابت تان را کنترل کرده باشید. توجه داشته باشید که صبح روز عمل ، جراح با داروهای مخصوص سعی می کند قند شما را کنترل کند.