جا به جا شدن پروتز سینه از علل تا درمان

عمل پروتز سینه ، از جراحی های محبوب و متداول در میان بانوان می باشد که برای رسیدن به اندامی زیباتر صورت می پذیرد. این جراحی نیز مانند سایر جراحی ها ممکن است عوارضی در پی داشته باشد ، جا به جا شدن پروتز سینه یکی از عوارض نادری است که ریسک بروز آن در برخی زیباجویان وجود دارد. این عارضه زمانی اتفاق می افتد که پروتز از موقعیت اصلی خود به سمت بالا ، پایین ، بیرون یا داخل حرکت کرده و اصطلاحا تغییر موضع داده باشد. طبیعتا جابجایی پروتز سبب غیرقرینه شدن پستان ها شده و حتی سبب قرارگیری نیپل سینه (نوک سینه) در موقعیت نامناسب می شود. اگر تمایل دارید بدانید در چه صورت جابجایی پروتز پستان اتفاق می افتد و در صورت وقوع چه باید کرد ، خواندن این مقاله از سایت دکتر خشایار سنجری بهترین جراح پروتز سینه شهریار را از دست ندهید.

 

جا به جا شدن پروتز سینه

 

آیا جا به جا شدن پروتز سینه صحت دارد؟

بله ؛ به طور کلی جراح متخصص در طول پروسیجر جراحی بزرگ کردن پستان با ایمپلنت ، اقدام به ایجاد برش بر روی سینه می نماید تا به این ترتیب پروتز را در بافت سینه جایگذاری نماید. عکس العمل و واکنش طبیعی بدن در مواجهه با این جسم خارجی (پروتز) به این صورت است که در اطراف پروتز یک بافت حفاظتی تشکیل می دهد و به این ترتیب مانع حرکت پروتز شده و آن را در جای خود ثابت نگه می دارد. حال آن که گاهی اوقات (در برخی موارد طی ماه های ابتدایی پس از عمل و بعضا پس از چند سال) ایمپلنت جا به جا شده و به سمت طرفین حرکت می کند.

علل جا به جا شدن پروتز سینه

ممکن است این سوال برای تان پیش آمده باشد که چرا پروتز پستان جا به جا می شود؟ در پاسخ باید بگوییم این اتفاق معمولا زمانی رخ می دهد که سایز پروتز جایگذاری شده در پستان با حفره ای که برای نگهداری از آن ایجاد شده است تناسب نداشته باشد ؛ در چنین مواردی عموما ایمپلنت جا به جا شده و فرم ظاهری سینه ها را تحت الشعاع قرار می دهد.

از دیگر علل جابجایی پروتز می توان به این مورد اشاره کرد که گاهی اوقات پزشک به دنبال خواسته های غیرمعقول بیمار ، اقدام به قراردهی پروتز بزرگتر از چارچوب بدن او می نماید ؛ در این موارد به خاطر سنگین بودن ایمپلنت ، خواهیم دید که پروتز به سمت پایین حرکت کرده و از موقعیت خود تغییر موضع می دهد.

انقباض کپسول یا به عبارتی سفت شدن بافت متشکل در اطراف پروتز ، نیز یکی دیگر از علت های جا بجایی پروتز سینه می باشد که به جابجایی پروتز و دفرمیتی ظاهر سینه ها منتج می گردد.

شایان ذکر است که جابجایی پروتز یا ایمپلنت سینه ، همانطور که در ابتدای مقاله اشاره داشتیم در موارد بسیار نادری اتفاق می افتد ؛ عموما این عارضه زمانی حادث می شود که برای انجام این جراحی حساس به یک جراح غیرمتبحر و بی تجربه مراجعه کرده باشید.

از این رو اکیدا توصیه می شود حتما قبل از انجام عمل ایمپلنت سینه ، به جراح متخصص مجرب و حاذق مراجعه کنید و با ایشان جلسه مشاوره داشته باشید. همچنین ادلّه منطقی جراح را در انتخاب سایز پروتز ، مد نظر قرار دهید و اصرار به انتخاب پروتز نامناسب با اسکلت بدن خود ننمایید.

جا به جا شدن پروتز سینه چه علائمی دارد؟

دقت داشته باشید که پایین آمدن پروتز در روزهای ابتدایی پس از عمل ایمپلنت پستان ، امری بدیهی است و نباید شما را نگران سازد ؛ علت این اتفاق مبیّن آن است که ایمپلنت با بافت بدن شما سازگار شده و آن را پذیرفته است. البته در صورتی که پروتز بیش از حد ممکن پایین بیاید دیگر یک مسئله عادی نبوده و باید سریعا به پزشک خود اطلاع دهید.

در این بخش علائم بیانگر جا به جا شدن ایمپلنت سینه را ذکر کرده ایم :

  • پستان ها بیش از حد نرمال به سمت پایین یا بالا کشیده می شوند.
  • موقعیت نوک سینه ها در جهت پایین یا بالا تغییر وضعیت می دهد.
  • هنگام ایستادن یا زمان دراز کشیدن ، سینه ها دردناک می شوند.
  • سینه ها در روزهای اولیه پس از عمل کاملا قرینه می باشند ، اما پس از جابجایی ایمپلنت غیرقرینه و نامتقارن می شوند.

آیا جا به جا شدن پروتز سینه قابل اصلاح است؟

در صورتی که میزان جابجایی ایمپلنت فاحش نباشد ، نیازی به درمان خاصی نخواهد بود ؛ اما چنانچه شدت جا به جا شدن پروتز زیاد باشد ، جراح انجام عمل ترمیمی را به منظور جا به جا نمودن ایمپلنت یا برداشتن ایمپلنت از سینه و جایگذاری یک پروتز جدید توصیه می کند.

دکتر خشایار سنجری

دکتر خشایار سنجری متخصص جراحی جنرال و زیبایی ؛ در سال ۸۰ با رتبه برتر در رشته پزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شدم و در سال ۶ ۹ بورد تخصصی جراحی جنرال و زیبایی را از دانشگاه علوم پزشکی ایران اخذ نموده ام.
در این مدت در کنگره ها و مستر کلاس های داخل و خارج کشور شرکت کردم که هم به لحاظ تکنیکی ، خدماتی  در بالاترین سطح به مراجعین ارائه کنم.
از سال ۹۶ تا کنون که حدود ۷ سال می گذرد بیش از ۵۰۰۰ جراحی موفق در حوزه زیبایی انجام دادم. 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
چاپ صفحه