اگرچه جراحی لیفت شقیقه یک جراحی کم تهاجمی است و در قیاس با دیگر اعمال جراحی پلاستیک به مراتب عوارض کمتری دارد ، اما با این حال ممکن است پس از این جراحی نیز یکسری عوارض بروز کند. زیباجویان به منظور کاهش این عوارض ، ملزم به رعایت مراقبت های بعد از لیفت شقیقه می باشند.
در مقاله پیش رو مهم ترین نکات مراقبتی بعد از عمل لیفت شقیقه را مورد بحث قرار داده ایم ؛ اگر از متقاضیان جراحی لیفت شقیقه هستید یا به تازگی این عمل جراحی را انجام داده اید ، به منظور بهبود اثربخشی این جراحی و نیز کوتاه تر کردن طول دوره بهبودی مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
مهم ترین مراقبت های بعد از لیفت شقیقه
جراحی لیفت شقیقه که در حال حاضر به عنوان یکی از جراحی های زیبایی پرطرفدار شناخته می شود ؛ نوعی عمل جراحی است که با بالا کشیدن بخش انتهایی ابرو نه تنها موجب لیفت گوشه چشم ها می شود ، بلکه سبب از بین رفتن چین و چروک نواحی اطراف چشم نیز شده و افتادگی پلک را تا حد قابل ملاحظه ای از بین می برد.
لازم به ذکر است که هر کدام از روش های مختلف لیفت شقیقه مراقبت های مختص خود را دارند ؛ ما در این مقاله به شرح توضیحاتی پیرامون مراقبت های بعد از لیفت شقیقه به روش جراحی پرداخته ایم ، برای اطلاع از این دستورات مراقبتی با ما همراه باشید.
از پانسمان جراحی محافظت کنید
بعد از اتمام جراحی ، پزشک شما پانسمان یا اصطلاحا بانداژ مخصوصی بر روی موضع جراحی قرار می دهد که بسته به صلاحدید جراح می بایست به مدت یک تا 2 روز بر روی ناحیه جراحی شده قرار گیرد ، دقت داشته باشید که در این بازه زمانی باید به خوبی از آن مراقبت کنید و از تماس مستقیم بخیه ها با آب خودداری نمایید.
بعد از گذشت این مدت زمان ، باید پانسمان قرار گرفته روی بخیه ها برداشته شود ؛ پس از برداشتن پانسمان نیز نباید اجازه دهید آب مستقیما به موضع جراحی برخورد کند ، لذا برای تمیز کردن محل بخیه ها صرفا از دستمال استریل استفاده نمایید.
سر خود را بالا نگاه دارید
طی دو روز ابتدایی بعد از عمل لیفت شقیقه ، نباید سر خود را به هیچ عنوان پایین بیاندازید ؛ زیرا پایین انداختن سر علاوه بر این که نتیجه جراحی را تحت الشعاع قرار می دهد سبب تشدید تورم و کبودی نیز می گردد.
از این رو توصیه می گردد تا 48 ساعت پس از جراحی ، به کمک چند بالش اضافه سر خود را بالاتر از حد بدن قرار دهید و به این ترتیب از موضع عمل به درستی مراقبت کرده و روند کاهش کبودی و ورم نواحی اطراف چشم و پیشانی خود را سرعت بخشید.
شایان ذکر است که کبودی ناشی از عمل ، غالبا پس از 72 روز فروکش کرده و بعد از 10 روز لغایت 2 هفته کاملا برطرف می شود ؛ البته ممکن است در برخی افراد رفع کامل کبودی تا 2 ماه طول بکشد.
از کمپرس سرد استفاده کنید
برای کمک به کاهش سریع تر کبودی و ورم موضع جراحی می توانید تا 24 ساعت اول پس از عمل ، از کمپرس یخ استفاده نمایید. توجه داشته باشید که هر یک ساعت یکبار باید نهایتا تا 5 دقیقه کمپرس را بر روی موضع جراحی قرار دهید.
داروهای تجویز شده را در زمان معین مصرف کنید
یکی از مهم ترین مراقبت های بعد از لیفت شقیقه ، مصرف به موقع داروهایی است که جراح با هدف تسکین درد و جلوگیری از ایجاد عفونت در محل بخیه جراحی تجویز می نماید.
ضمنا دقت داشته باشید در صورتی که پزشک شما برای تان پماد آنتی بیوتیک تجویز کرده باشد ، باید در زمان های تعیین شده طبق دستور پزشک حتما از این پمادها استفاده نمایید.
از انجام فعالیت های سنگین خودداری کنید
حداقل تا 72 ساعت بعد از جراحی لیفت شقیقه باید انجام فعالیت های سنگین متوقف شود و از ورزش کردن نیز اجتناب کنید. در این 3 روز باید به خوبی استراحت نمایید تا روند بهبودی به خوبی و به دور از هر گونه عارضه ای سپری شود.
عموما یک هفته تا 10 روز بعد از عمل لیفت شقیقه بهتر است انجام فعالیت های روتین را از سر بگیرید و از یک ماه بعد از جراحی نیز مجاز به انجام فعالیت های ورزشی خواهید بود.
به میزان کافی آب بنوشید
در روزهای اولیه پس از عمل حتما به میزان فراوان آب بنوشید ، مصرف نوشیدنی هایی اعم از آب آناناس و آب کرفس نیز در دوره ریکاوری بسیار حائز اهمیت است ، چرا که این نوشیدنی ها به تسریع روند ترمیم زخم ها و نیز کوتاه تر شدن دوره ریکاوری کمک شایانی می کنند.
از یک برنامه غذایی مناسب تبعیت کنید
از دیگر مراقبت های مهم بعد از عمل لیفت شقیقه ، رعایت رژیم غذایی مناسب می باشد. تا یک هفته پس از جراحی مواد غذایی سرشار از پروتئین را در برنامه غذایی خود بگنجانید ، لازم به ذکر است که خوراکی های حاوی پروتئین فرآیند بهبود و ترمیم زخم ها را سرعت می بخشند.